Kosár

Close

Nincs termék a kosárban.

Kovász workshop (10.26.)

Október 26-án, szombaton a kovászról tanulhatsz nálunk. A workshop során lépésről lépésre vezetünk végig a kovász élesztésének, gondozásának és felhasználásának folyamatán. Friss kenyérillat, jó hangulat és finom ételek várnak rád.

MI AZ A KOVÁSZ?

A kovász egy természetes erjesztési folyamat eredménye, amely élesztő és tejsavbaktériumok keverékéből áll. Ez a hagyományos módszer évezredek óta segít abban, hogy a kenyér ne csak finom, de könnyebben emészthető és tápanyagokban gazdag legyen. A kovászos kenyerek tele vannak természetes ízekkel, hosszabb ideig frissek maradnak, és nem terhelik meg a gyomrot, hiszen a kovász elősegíti a glutén lebontását.

Ha szeretnéd elsajátítani a kovászkészítés csínnyát-bínnyát, akkor csatlakozz hozzánk! A workshop során lépésről lépésre vezetünk végig a kovász élesztésének, gondozásának és felhasználásának folyamatán.

ISMERD MEG BENCZE JUDITOT, A WORKSHOP HÁZIASSZONYÁT!

Judit a Piccola Pékség mikroüzem tulajdonosa. 36 éves, 3 kisfiú édesanyja és pék.

2016-ban ismerkedett meg a kovászolással, és hamar szenvedélyév vált. Elvégezte a pék OKJ-t, Panelpék Józsinál gyakornokoskodott, és eldöntötte, hogy lesz egy péküzeme az épülő családi házunkban. Ahogy megérkeztek a gépek és beköltöztek, nemsokára már a szomszédoknak készítette az első kenyereket az utcabulikra, amiből heti rendszerű rendelések lettek.

Gyorsan terjedt a hír, így jelenleg 30-40 családnak készít megrendelésre kenyereket és pékárut. Nem mellesleg a Szender Kert kenyereit is Juditnak köszönhetjük.

MIT TANULHATSZ A WORKSHOPON?

A workshop gyakorlati és elméleti részek váltakozásából áll.

GYAKORLATI RÉSZ:

A workshopon egy alap kovászos fehér parasztkenyeret készítünk. Kezdésnek autolizált tésztába fogjuk a kovászt beledagasztani, így mindenki a saját 1 kg-os tésztájával dolgozik majd. Ezután betesszük kelni az előkészített fűtött kamrába. Majd félóránként vesszük elő a tésztát és különböző hajtogatási technikákat tanulunk meg rajta.

ELMÉLETI RÉSZ:

• Kovászelmélet (miből áll, hogyan működik, otthoni kovásznevelés)

• Lisztek és malmok: itt megismerkedünk a hazai malmokkal, legjobb lisztekkel, megvizsgáljuk a különböző gabonaszemeket, és egy köves malmon őrölni is fogunk.

• Formázási technikák: megtanuljuk a helyes tésztakezelést.

MIT VIHETSZ HAZA MAGADDAL?

Egy szakajtót a saját készítésű kovászos tésztáddal, illetve egy pengét, amit bevágáshoz tudsz (később is) használni. Emellett a saját befrissített kovászodat is hazaviheted. Továbbá megkapod a receptet és egy útmutatót a kovászneveléshez.

A WORKSHOP MENETE, DÍJA

A workshop 9:30-13:30 között kerül megrendezésre, a következő felépítéssel:

• 3 óra elmélet és gyakorlati tudásátadás kovász témában

• 1 óra étkezés

Részvételi díj: 27 900 Ft/fő, az ár tartalmazza a workshopon való részvételt, a elkészített kovászos tésztát szakajtóval, pengével, receptekkel, útmutatóval, és egy 3 fogásos menüt, üdítővel (kávéval)

MENÜAJÁNLATUNK A WORKSHOPRA

ELŐÉTEL – Bográcsban főtt marhagulyás, kovászos kenyér

FŐÉTEL – Ropogós tanyasi csirkecomb, pirított, mézes téli zöldségek, vajas burgonyapüré

DESSZERT – Sütőtökös pite, pekándió

HOGYAN TUDSZ JELENTKEZNI?

A https://szenderkert.booked4.us/ oldalon keresztül.

Fontos kiegészítés: Jelentkezésed a workshop díjának kiegyenlítése után válik véglegessé. Erről előleg számát fogunk küldeni. Amennyiben mégsem tudsz részt venni a workshopon díját sajnos nem tudjuk visszatéríteni, de magad helyett küldhetsz valaki mást.

Nagy szeretettel várunk!

Back to Top